Home * ITKULTUR

 


Dette superlaget hadde premiere i Lillestrøm Jazzklubb i februar 2015 til stormende jubel og er til høsten 2016 ledige for oppdrag i måndsskiftet november/desember eller på forespørsel.  Bandet setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina Stenerud har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Stina Stenerud - vokal, Palle Wagnberg – Hammond B3, Eirik Berg Svela - gitar og Erik K. Jøkling - trommer.
 

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. I år er det altså 10 år siden Monica gikk bort, men musikken hennes lever videre. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013.  Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen “Waltz for Debby” (1964) sammen med Bill Evans trio som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazz plater. På 50-tallet gjorde hun seg bemerket med låter som: "Sakta vi går genom stan" og "Visa från Utanmyra" og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson samt jazzpianisten Jan Johansen. På 1960 tallet jobbet hun med både Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones.

 

Omtale av musikerne

Stina Stenerud heller inspirasjonsmessig mot god gammel soul, ispedd blues- og jazzelementer, og har et stort hjerte for musikk med trøkk og sterke tekster. Stina begynte sin sangkarriere i et lokalt coverband i 2000. Etter dette begynte den berømmelige snøballen å rulle og hun begynte som sangsolist i Nes Storband rett etter dette. Fra 2002 - 2008 turnerte hun med blueskollektivet Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters, med 5 plateutgivelser og noen hundre spillejobber i inn- og utland på samvittigheten. Hun har dessuten sunget sammen med storheter som Heine Totland, Jan Werner Danielsen, Kåre Conradi og Trine Rein. Det er syv år siden Stenerud samlet sine musikalske tråder og etablerte Stina Stenerud & Her Soul Replacement-prosjektet, og det har blitt to plater og rundt 250 konserter i både inn- og utland siden den gang. Rosende ord fra plateanmeldere og en stadig økende tilhengerskare rundt om i Europa, kan gjøre dette bandet til et av de virkelig store navnene på norske, og internasjonale scener i tida som kommer.

Palle ”Groove” Wagnberg er en mann som egentlig ikke trenger noen introduksjon ! Unikumet fra Norrköping i Sverige har gjennom flere tiår målbundet publikum med trakteringen av sin Hammond B3! Mest kjent er han fra gruppa The Real Thing, som først så dagens lys i 1992. Palles spillestil er tydelig influert av Jimmy Smith, som utviklet en ny form for orgeljazz på 1950-tallet. Palle har i tillegg til å bidra i en lang rekke konstellasjoner også gitt ut 3 plater under navnet Palle Wagnberg Organ Unit. Men ved siden av orgel karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført, med hovedvekt på Cornelis Vreeswijk. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar.

Erik K. Jøkling begynte å spille trommer i en alder av fem – seks år og har opp gjennom årene funnet inspirasjon i alt fra korpsmusikk, storband, klassisk musikk, pop/rock/progressiv rock og jazz. Erik spiller i jazzkvartetten Made in Corea, som er et Chick Corea tributeband som har holdt på i snart 15 år. Bandet spilte med Chick Corea himself under Kongsberg Jazz Festival i 2005. Erik er også fast trommeslager i Tine Thing Helseth Quintet som har vært aktive siden 2009 og som har spilt en rekke konserter både innenlands og utenlands, deriblant flere konserter i Storbritannia samt en turné i Russland i 2013. Erik har spilt fast i Ett Fett Storband, som er et av landets ledende amatørstorband, siden 1991. Bandet har jobbet med en rekke av landets ledende jazzmusikere og artister og spilte sågar med John Scofield på Kongsberg Jazz Festival i 2009. Erik er også fast med i Green Peppers som er et Herb Alpert-tribute band ledet av Torstein Ellingsen. Han er også fast vikar i Palle ”Groove” Wagnbergs trio og har spilt med Staffan William-Olssons band Sharp 9 og Babylon Brothers. Han gjør også regelmessige jobber med William-Olssons trio med Terje Gewelt på bass. I tillegg har Erik stor erfaring fra en rekke musikkteater oppsettninger. 

Eirik B. Svela er bandets arrangør og pådriver. Han har sin utdannelse fra Leeds College of Music i England, hvor han også arbeidet lenge som frilansmusiker. I Norge har han samarbeidet med musikere som Palle Wagnberg (The Real Thing) og har blant annet spilt på den prisbelønte tv-serien Lilyhammer. Med sangere som Diana Krall og Chet Baker som forbilde har Eirik også en kvintett som spiller hardtsvingende vokaljazz. Repertoar er hentet fra ”The Great American Songbook” og med bandleder og gitarist Eirik Svela i spissen leker  musikerne seg gjennom flotte arrangementer. Dette publikumsvennlige bandet har med sin fengende swingjazz hatt stor suksess overalt hvor de har spilt og er også tilgjengelig for booking.


 

 
 

  


BOOKING
Vi har tidligere booket souljazz bandet
 The Real Thing som er gjenforent med
 tre gamle og ett nytt medlem. 
Vi jobber nå målrettet mot lokale Romeriksbandband. Ta gjerne kontakt !
   


ODD H. BRUBAK ITKULTUR
ARTISTFORMIDLING OG BOOKING
ORG.NR. 992400617 MVA
www.itkultur.no

Ta kontakt:
Work +47 9280 1122
Mobile +47 9300 1630
E-mail